Haber

Yunanistan’da polis kurşunuyla öldürülen 16 yaşındaki erkek çocuk için düzenlenen protestolarda olaylar çıktı (2)

Yunanistan’da 5 Aralık’ta polisin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan ve dün hayatını kaybeden 16 yaşındaki erkek çocuk için düzenlenen eylemlerde olaylar çıktı.

Merhum için Atina merkez ve Selanik’in Kamara bölgesinde toplanan Roma asıllı Kostas Frangulis, Frangulis için adalet çağrısında bulunarak, “Romanların canı kıymetlidir.” sloganı attı.

Bir grup gösterici ile polis arasında çıkan gerginlik sonucunda polis, aktivistleri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandı. Olaylar sonucunda çok sayıda kişi gözaltına alındı ​​ve bir aktivist yaralandı.

Atina’nın batısındaki Aspropirgos bölgesindeki Roma mahallesinde de demiryolu yakınında yakılan yangınlar nedeniyle tren seferleri aksadı.

Polis ülke genelindeki protestolara karşı güvenlik önlemi alırken, Atina’da Roman bölgelerinde otobüs seferleri önlem olarak durduruldu.

Polis, aldığı akaryakıtı ödemeyen çocuğu takibe aldı.

Yunanistan’ın Selanik kentinde “dur” ihtarına uymayarak kaçan sürücü, 5 Aralık’ta polisin ateş açması sonucu başından ağır yaralanmış ve yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı.

Yunan Polis Teşkilatından (ELAS) yapılan açıklamada, aldığı akaryakıtı ödemeden oradan ayrılan benzin istasyonu çalışanının şikayeti üzerine polisin çocuğu takibe aldığı belirtildi.

Açıklamada, polisin, polisin takibinden kaçmak için tehlikeli bir şekilde araç kullanan ve uyarıları dikkate almayan çocuğu 2 el ateş ederek durdurmaya çalıştığı kaydedildi.

Ipokrateio Hastanesi’nden bugün yapılan açıklamaya göre, 5 Aralık’tan bu yana tedavi gören çocuk bu sabah hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu