Haber

Cumhur İttifakı’nın Mersin adayları tanıtıldı

Cumhur İttifakı’nın Mersin adayları tanıtıldı

Millet İttifakı Mersin Belediye Başkanları Aday Tanıtma Toplantısı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Elitaş’ın katılımıyla Edip Buran Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Elitaş:

“Bu yıl mart ayı sonuna kadar 200 bin konut sahiplerine teslim edilecek.”

“Bu ittifak, Türkiye’yi bir, birlik ve yedi güce karşı güçlü kılan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli’nin bir araya gelerek, ‘Büyüktür, diridir, bizim ülkemizdir’ demesiyle ortaya çıkan bir ittifaktır. , bu hepimiziz.'”

MERSİN – AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Elitaş, “15 Temmuz 2016 itibarıyla Yeniköy toplantısı sonrasında bugün Türkiye’de bir ittifak oluştu. O ittifak bir çıkar ittifakı değildi, kesinlikle bir kurdun masası değildi. Bu, Bu ittifak Türkiye’yi bir, bütün yapar.” “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile bizi yedi büyük güce karşı güçlü kılan Sayın Devlet Bahçeli’nin bir araya gelerek ülkemizin, hepimizin büyük ve diri olması gerektiğini söylemesiyle ortaya çıkan bir ittifaktır.”

Halk İttifakı Mersin Belediye Başkanları Aday Tanıtım Toplantısı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Elitaş’ın katılımıyla Edip Buran Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği tanıtım toplantısında Cumhur İttifakı’nın büyükşehir belediyesi ve ilçe belediye başkan adayları tanıtıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Elitaş, programda yaptığı konuşmada, Mersin’de 8’i MHP’li, 2’si AK Partili olmak üzere 10 belediyenin Cumhur İttifakı’na bağlı olduğunu söyledi. Buna rağmen büyükşehir belediye başkanlığını kazanamadıklarına dikkat çeken Elitaş, “10 belediyeyi kazandığımız bir yerde büyükşehir belediye başkanlığını alamadığımız için örgütler olarak, kadın kolları olarak gerçekten kendimizi sorgulamamız gerekiyor. gençlik kolları olarak, ocak liderleri olarak. Salona girdiğimde büyük bir heyecan gördüm. Salona girdim ve bu çok güzel bir duyguydu.” Aşkı gördüm. Değerli büyükşehir belediye başkan adayımızı sıcak bir yüzle gördüm. Mersin Serdar bugün lider seçmezse büyük kayıp yaşayacak. Ama inanıyorum ki Mersinli kardeşlerim 31 Mart’ta sadece Serdar liderini değil 13 ilçe belediye başkanını da seçecekler. Genel Liderimiz Devlet Bahçeli “Belirtildiği gibi Mersin’imizi Cumhurbaşkanımız, Başkan Devlet Bahçeli’ye sunmakla yükümlüyüz. “dedi.

MHP’nin 55’inci kuruluş yılı olduğunu hatırlatan Elitaş, Milliyetçi Hareket Partisi üyelerinin 55’inci kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Konuşmasında Cumhur İttifakı’na değinen Eliştaş, şöyle devam etti: “Devlet Bahçeli, ülkenin bekası için, ülkenin birliği için, ülkenin ortak hareket etmesi için bugüne kadar gösterdiği kararlı duruşla ortaya koymuştur. Devlet adamlığı, özellikle 15 Temmuz 2016’dan bu yana ve Yeniköy toplantısı sonrasında bugün Türkiye’de.” Bir ittifak oluştu. O ittifak bir çıkar ittifakı değildi, bir kurdun masası değildi. Bu ittifak, Türkiye’yi yedi güce karşı bir, birlik ve güçlü kılan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli’nin bir araya gelmesiydi. Büyük ve canlıydı. “Ülkemizin ve hepimizin dediği gibi ortaya çıkan bir ittifaktı. Bu koltuk aşkı üzerine değil, millete hizmet davası üzerine kurulmuş bir ittifaktı. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde devam edecek.”

Elitaş, yarından itibaren 51 ilin belediye başkan adaylarını açıklamaya başlayacaklarını kaydetti.

“Bu yıl mart ayı sonuna kadar 200 bin konut sahiplerine teslim edilecek.”

Kahramanmaraş merkezli depremlere değinen Elitaş, “6 Şubat asrın felaketini yaşadığımız bir gündü.” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’a giderek evleri teslim ettiğini hatırlatan Elitaş, şöyle konuştu: “Bugüne kadar 40 bin konut sahiplerine teslim edildi. İnşallah şubat ayı sonuna kadar 75 bin konut da sahiplerine teslim edilecek. Ve umarım bu tekrar olur.” Bu yıl mart ayı sonuna kadar 200 bin konut sahiplerine teslim edilecek. 6 Şubat depremi, bir ay önce yaşanan 4.3, 4.4, 4.5 büyüklüğündeki depremler bundan sonraki sürecin kentsel dönüşüm, dönüşüm ve depreme karşı güçlü ve dayanıklı şehirler olduğunun en önemli göstergesi. Japonya’da bundan bir ay önce 7,2 büyüklüğünde deprem olmuş, ilk etapta 48 kişi hayatını kaybetmişti. Son rakamlara göre 280 civarında kişi hayatını kaybetti. 7,6 büyüklüğündeki depremde 53 bin kişiyi toprağa verdik. 100 yıllık tarihimize baktığımızda kaydedilen depremlerde yaklaşık 130 bin kişi hayatını kaybetmiştir. İmar mevzuatına uymadığımız ve depreme dayanıklı, sağlam şehirler inşa edilmediği için maalesef gömmek zorunda kaldık. Bundan sonra değerli belediye başkanlarımıza en önemli sorumluluklar geri dönüşümü yapabilmek olup, ilk görevimiz depreme dayanıklı, imar mevzuatına uygun şehirler inşa etmektir. İnsanlığa karşı görevimizdir, Mersin’e karşı görevimizdir, Türkiye’ye karşı görevimizdir. Umarım bu görevi hiçbir zaman unutmayız.”

“Mersin ve 13 ilçemizi üretken, gerçek belediyecilikle tanıştıracağız”

Cumhur İttifakı’nın Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, Cumhur İttifakı’nın büyükşehir ve 13 ilçede zaferle çıkacağına inandıklarını söyledi.

Son seçimdeki ‘yol kazası’nı hep birlikte aşacaklarını belirten Soydan, “Birlik ve Cumhur İttifakı’nın gücüyle Mersin’imizi ve 13 ilçemizi üretken, gerçek belediyecilikle tanıştıracağız. Bireyler ve siyaset olarak, Biz geçiciyiz, devletimiz, milletimiz, bayrağımız, birliğimiz kalıcıdır.” “Sizler bizim değerlerimiz, davamızsınız, sizsiniz. Siz bize yol göstereceksiniz, biz de büyüklerimizden aldığımız destekle Mersin’imize, aşkımıza hizmet edeceğiz” dedi.

AK Parti Mersin Milletvekili Nureddin Nebati ve MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal’ın da konuşma yaptığı etkinlik sonunda büyükşehir ve 13 ilçe belediye başkan adayı kürsüye çıkarak partilileri selamladı.

osmangaziajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu